Skådespelaren


Foto: Sandra Liss Sandberg - Tobias Törnell med ringbrynja och ett spjut.
Foto: Sandra Liss Sandberg

Tobias Törnell har i huvudsak fokuserat på barnteater men även roller som Viking, Pirat, Ängel och en karaktär vid namn Toby.D.Tiger för att nämna några .

Tiger
Toby.D.Tiger

Under mer än tio års tid turnerade han även i Sjörövaräventyret tillsammans med Åke Hellström alias Kapten Schack Matt som Sjörövaren Jubb Jubb.

Sjörövarmysteriet
Kapten Schack Matt & Jubb Jubb

Han har även varit karaktärs modell vid Mikas modellagentur under 90 talet
Där han bland annat uppträdde på NKs stora modevisning i cirkus tema och lät sig köras över med motorcykel på catwalken bland alla modeller och mannekänger.

SVÄRD
Foto: Ma Lou Skoglund

Han byggde en rustning av bildäck i vilken han jonglerade med ett samuraj svärd varpå han klöv en melon på en cirkus kollegas mage . Tv och tidningar visade Törnells konster trots att det var över hundra stjärn modeller med i föreställningen Han fick även tillfälle att arbeta tillsammans med en kroppsmålad Regina Lundh.

Törnell har spelat teater för både vuxna och barn genom åren med hela sin själ och hela sitt hjärta.
En sann artist.

Toby Fakir
Foto: Bror Törnell

Han turnerade även många år med Leif Zorro (Thomas Wistrand) i Leif Zorro Horror Show som performans artist på 90 talet.

Leif Zorro & Toby Fakir
Zorro & Toby

Cirkus, Teater & Varieté Gymnasiet i Gävle

Tobias gick på Vasaskolan i Gävle 1989-1991 och hade då det stora privilegiet att få ha Gycklargruppen som lärare i allt från jonglering, akrobatik till teater och varieté . Ett underbart gäng som gärna delade med sig av sina kunskaper erfarenheter och sin otroligt fina vänskap.

Gycklargruppen
Gycklargruppen

Viking
Foto: Sandra Liss Sandberg